Tre forslag: Hvordan du kan gi slipp på sigaretter

Mange nettbutikker tilbyr for tiden et hav av forskjellige former for frakt. Et treff i dag er leveringssteder hvor du selv henter de bestilte produktene når det passer deg. Frakttypen er superjevn, og ofte til og med det rimeligste alternativet for levering.

Muligheten til å levere kan være veldig sentral i tilfelle du trenger produktet umiddelbart, så derfor er det veldig viktig at du undersøker forventet leveringstid på den aktuelle varen.

Flere nettlager tilbyr mulighet for dag-til-dag levering på sine bestselgende varenumre, noe som imidlertid krever at bestillingen legges inn tidligere enn et spesifisert tidspunkt, slik at de trygt kan få ditt nye produkt ut døren før pakkeansatte får fri.

En rekke nettbutikker tilbyr gratis frakt, men ofte gjelder dette kun hvis det er kjøpt for en bestemt pris. I tillegg kan du velge det mest prisbevisste fraktalternativet, som oftest – enten du bor i nærheten av Holstebro, Lillerød eller Støvring – vil være å få dem til å levere bestillingen til et hentested.

Inntil flere internettselskaper garanterer gratis frakt

Det er nå ganske uproblematisk for forbrukere å sammenligne priser på tvers av nettbutikker, og på grunn av dette har de aller fleste internettselskaper funnet det nødvendig å redusere salgsprisene på en rekke av deres produkter – for juniorer, og samtidig også for menn og kvinner – ganske mye, og til og med noen ganger tilby gratis frakt.

Derfor kan det fortsatt være en fordel å sjekke noen nettbutikker for rabatter før du legger inn bestillingen, slik at du er godt informert om å få den billigste prisen.

Du må imidlertid være forsiktig med at i tilfelle en nettbutikk selger et produkt til en utsalgspris som er uendelig gunstig, bør dette ofte være et varseltegn på en falsk nettforhandler. Kjøp med betalingskort er derimot omfattet av Innsigelsesordningen, som beskytter deg mot falske e-transaksjoner.

Sjekk om internettselskapet er e-merket

Før folk bestiller fra en e-butikk kan de tross alt se på butikkens vilkår, men dette er vanligvis ikke veldig interessant.

En annen løsning er å sjekke om nettforhandleren er e-merket, siden dette er en garanti for at internettselskapet godtar den offisielle danske lovgivningen, i tillegg til at nettsiden ofte besøkes av spesialister som ha nødvendig kunnskap om gjeldende regelverk. I tillegg tilbys du muligheten til å hjelpe dersom du støter på problemer som følge av din bestilling.

I tillegg er det greit å være klar over de grunnleggende reglene som påvirker rekkefølgen, f.eks. hvilken returrett selskapet benytter. I den forbindelse er det virkelig viktig at du alltid oppbevarer faktura-e-posten din, slik at du kan dokumentere handlen en annen gang, enten du handler gave til kvinne eller mann.

Ta en nærmere titt på om nettforhandleren er godkjent av e-merket

Trustpilot utfører regelmessige fordelaktige sjanser for å se ganske mange andre kunders vurderinger, og derfor foreslås det at du ser nærmere på internett selskapets vurderinger før du fullfører handlen.

Facebook gir også noen troverdige muligheter til å få et inntrykk av nettbutikkens troverdighet. I tillegg ser vi en rekke nettbutikker som gjør det mulig å formulere en gjennomgang av deres kjøpsopplevelse, som like gjerne bør utnyttes for å vurdere kundetilfredshet.

Kunnskap om produkter og nettbutikker opprettholdes fra tid til annen, men vi påtar oss intet ansvar for rettelser som kan ha blitt implementert siden vi sist oppdaterte nettsidens informasjon.